Zwemvijver

U bevindt zich hier: Home / Zwemvijver

 

Zwemvijver Wageningen

KernGroen is trots op dit unieke project. Voor één van onze klanten mochten wij een unieke zwemvijver aanleggen. Geïnspireerd door de zwemvijvers van Pool Master Anthony Archer-Wills heeft het project ruim zestien weken geduurd. Zoals u kunt zien is het resultaat verbluffend te noemen.

Hoe realiseer je zo'n project? Met een hoop planning, ervaring en vakmanschap. Maar we kunnen het u veel beter laten zien dat het uitleggen. De eigenaar van deze schitterende zwemvijver heeft een groot aantal timelapse video's op YouTube geplaatst. Een aantal kunt u op deze pagina vinden. KernGroen realiseerde naast de aanleg van de vijver, ook het gehele beplantingsplan en bouwde de vlonder en steigerhuis volledig op maat. Ook het meubilair wat terug te vinden is in het steigerhuis is door onze eigen timmerman op maat gebouwd.

Wat komt er kijken bij een zwemvijver laten aanleggen?

Een zwemvijver is feitelijk een natuurlijk zwembad. Dit betekent dat de kwaliteit van het water goed moet worden geregeld. Echter hebben we ook te maken met levende flora en fauna in de vijver. Gebruik van chloor is dus uitgesloten. Het volledige bad wordt gereinigd via een complex biofiltersysteem zodat het water schoon blijft voor mens, plant en dier. De vijver bestaat uit een ondiepe zijde waarin het biofilter deels verwerkt is en een gelaagd gedeelte dat bereikbaar is via een schitterende gemetselde zwemtrap. Er is zoveel te vertellen over een zwemvijver, maar foto's en video zeggen het meest. Heeft u interesse in de aanleg van een eigen zwemvijver? Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Bekijk Timelapse video's van dit project.

Dick-Bothof-Rounded-widget

Dick kan u op weg helpen met uw vragen over tuinaanleg en -onderhoud. Wilt u persoonlijk contact? Vraag Dick om advies!