De familie Ligtelijn woonde al even in een prachtig gelegen huis dat ze van oudere mensen hadden overgenomen. De oude bewoners waren echte tuinliefhebbers. Zij hadden een tuin gecreëerd met verschillende hoogtes en plantenbakken. Erg onderhoudsintensief! Naarmate zij ouder werden, hadden ze steeds minder de mogelijkheid om in de tuin te werken. En ook de nieuwe bewoners waren helaas niet in het bezit van groene vingers.

Wildernis

De tuin is aan de rand van een bos gelegen en eigenlijk leek de tuin wel bij het bos te horen. Er waren weinig mogelijkheden met de tuin.

Opdracht: “Wij willen een onderhoudsvriendelijke tuin met een luxe uitstraling waar we het hele jaar van kunnen genieten.”

Deze opdracht werd door de familie in eerste instantie bij een bevriende hovenier neergelegd. Maar hier moesten zij erg lang op een reactie en een offerte wachten. De heer Ligtelijn: “De keuze voor KernGroen is gemaakt op basis van vertrouwen. Zij waren zeker niet de goedkoopste, maar wel de partij waar we het beste gevoel bij hadden. Dick had een goed verhaal en kon ook prijsverschillen in de kosten uitstekend verklaren.” Binnen een maand na akkoord op de offerte kon het team van KernGroen al aan de slag. Om de kosten te beperken heeft de familie de tuin zelf al helemaal kaal gemaakt. Op de grote stukken boomstronk na, welke machinaal verwijderd moesten worden.

Wellness-tuin

KernGroen heeft eerst zorg gedragen voor de afwatering. In onze wijk is het verplicht de afwatering op een natuurlijke wijze af te laten voeren. Dit systeem met irrigatieboxen werkt uitstekend! Daarnaast hebben zij de tegels genivelleerd. Van de vele ophogingen en diverse bordervlakken zijn uiteindelijk 2 grote terrassen gemaakt met grote, luxe tegels. Achterin de tuin is een grote veranda gerealiseerd. Deze is zelfs om een oude eik heen gebouwd, omdat deze graag behouden wilde worden. Onder de veranda is een luxe jacuzzi geplaatst, die het hele jaar gebruikt kan worden.