Aanleg zwemvijver Wageningen-Hoog

U bevindt zich hier: Home / Projecten / Aanleg zwemvijver Wageningen-Hoog

KernGroen is trots op dit unieke project. Voor een van onze klanten mochten wij een unieke zwemvijver aanleggen. Geïnspireerd door de zwemvijvers van Pool Master Anthony Archer-Wills heeft het project ruim zestien weken geduurd. U kunt op deze pagina wel zien waarom wij dit project zo succesvol vinden. Maar hoe realiseer je zo’n project? Allereerst doe je dat met een hoop planning, ervaring en vakmanschap. We kunnen het u natuurlijk veel beter laten zien dat het uitleggen. De eigenaar van deze schitterende zwemvijver heeft een groot aantal time lapse video’s op YouTube geplaatst. Een aantal daarvan kunt u op deze pagina vinden. KernGroen realiseerde, naast de aanleg van de vijver, ook het gehele beplantingsplan en bouwde de vlonder en het poolhouse volledig op maat. Ook het meubilair wat terug te vinden is in het poolhouse is ook door onze eigen timmerman op maat gebouwd.

Ontwerp zwemvijver tuin

Elk project van KernGroen wordt uitgevoerd op basis van een ontwerp. Pas als u tevreden bent, gaan we aan de slag. We proberen een zo goed mogelijk beeld te schetsen van het resultaat.

Het begin

Het grondwerk dat moest worden verricht was flink. Voordat je een gat van deze omvang hebt gegraven, ben je behoorlijk wat kuub verder…

Bekijk de time lapse van de beginfase

Opbouw zwemvijver

Na het grondwerk konden de wanden, de bodem en de de trap gerealiseerd worden. KernGroen deed, naast de aanleg van de vijver, ook het gehele beplantingsplan en bouwde de vlonder en poolhouse volledig op maat. Ook het meubilair wat terug te vinden is in het poolhouse is door onze eigen timmerman op maat gebouwd.

Bekijk de time lapse van de opbouw

Het eindresultaat

Bekijk hieronder de time lapse video van de laatste fase van de zwemvijver. Het hele traject heeft zo’n 16 weken geduurd.

 

Wat komt er kijken bij het aanleggen van een zwemvijver?

Een zwemvijver is een zwembad dat met natuurlijke middelen wordt aangelegd en waar geen chloor aan te pas komt om het water schoon te houden. Dit betekent dat de kwaliteit van het water goed moet worden geregeld. De volledige vijver wordt gereinigd via een complex biofiltersysteem, zodat het water schoon blijft voor mens, plant en dier. De vijver bestaat uit een ondiepe zijde waarin het biofilter deels verwerkt is en een gelaagd gedeelte dat bereikbaar is via een schitterende gemetselde zwemtrap. Er is zoveel te vertellen over een zwemvijver, maar foto’s en video zeggen het meest. Heeft u interesse in de aanleg van een eigen zwemvijver? Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Dick-Bothof-Rounded-widget

Dick kan u op weg helpen met uw vragen over tuinaanleg en -onderhoud. Wilt u persoonlijk contact? Vraag Dick om advies!