Sociaal verantwoord ondernemen

U bevindt zich hier: Home / Over KernGroen / Sociaal verantwoord ondernemen

Sociaal verantwoord ondernemen

Sommigen noemen het ook wel maatschappelijk verantwoord ondernemen. KernGroen heeft duurzaamheid en MVO niet alleen als kernwoorden, maar ook als kernwaarden. Binnen de teams wordt vrijwel altijd samengewerkt met mensen met een beperking. Veelal hebben deze mensen een achterstand op de arbeidsmarkt. Wij zijn echter van mening dat zij uitstekend waarde kunnen toevoegen. Daarom hebben wij verschillende mensen met een arbeidshandicap in dienst. Zij komen vaak via een jobcoach bij ons en worden ook door hen ondersteund. Wij nemen mensen op in gecombineerde teams, waarin een ervaren medewerker met de juiste competenties begeleiding biedt aan het team.

Langdurige relatie

Wij nemen deze mensen met een meerwaarde graag in dienst. Wij zijn van mening dat kortdurende trajecten niet voldoende bijdragen aan het opbouwen van arbeidservaring. Zij worden gekoppeld aan onze vaste, ervaren medewerkers. Zij dienen als 'maatje' en begeleiden de mensen met een beperking gedurende de hele opdracht. Ze zijn voornamelijk werkzaam in het onderhoud en incidenteel ook bij de aanleg van tuinen. Bij ons komen ze weer tot bloei doordat we ze erkenning en waardering geven. Bij ons draait het om samenwerken, met de nadruk op samen. Vandaar ons motto: "de kracht buiten centraal."

Sponsoring van maatschappelijke initiatieven

Verantwoord ondernemen is ook oog hebben voor de omgeving en de maatschappij waarin je je als bedrijf begeeft. Wij zijn in de gelukkige positie dat we inmiddels iets terug kunnen doen voor de gemeenschap in de regio waarin wij werken. Hier onder vindt u wat voorbeelden:

Dinner in the Sky
Rol van KernGroen: Sponsor
JCI haalt 'Dinner in the Sky' naar Ede! En mooi is ook dat ze hiermee een goed doel kunnen steunen. Kerngroen sponsort dit evenement.
Meer info

DVO korfbal
Rol van KernGroen: Gold Sponsor
Meer info

VV Bennekom Voetbal
Rol van KernGroen: Wij sponsoren het scorebord
Meer info

Soroptimisten
Rol van KernGroen: Hoofdsponsor Movie and More
Er was die avond ook een hoofdprijs te winnen: 2 tuinmannen voor 1 dag!
Meer info

Lekker Bennekoms
Rol van KernGroen: Sponsor

Heideweek
Rol van KernGroen: Purple/brons sponsor
Meer info

Kinderdorp Bennekom
Rol van KernGroen: Sponsoring avondmaaltijd
Op de laatste dag van de Kinderdorpweek moet alles afgebroken worden. Voor deze vrijwilligers en kinderen sponsort KernGroen het avondeten: Chinees!
Meer info

Granny Sunny Sunday - Ladies Circle Ede
Rol van KernGroen: Sponsoring begonia's
Deze middag heeft LCE een Bingomiddag georganiseerd voor eenzame ouderen, onder andere kreeg elke deelnemer een begonia bij het vertrek naar huis.
Meer info

Roparun:  Team 302 samen sterk
Rol van KernGroen: Sponsor, inzet netwerk
"Gelukkig realiseert Kerngroen zich dat zaken worden gedaan door midden in de maatschappij te staan en draagt Dick de Roparun en de palliatieve kankerzorg een warm hart toe. Hij heeft ons enerzijds geholpen door zakelijke contacten te delen in de zoektocht naar een bakwagen. Dankzij hem kregen we een mooie korting bij Noot Ede! Maar daarnaast is hij ook sponsor van ons team met een mooie bijdrage. We zullen het KernGroen-logo met trots op onze borst dragen, Dick! Hartelijk dank!"
Meer info

Voedselbank Ede
Rol van KernGroen: Donateur
Meer info

JCI  Kid’s end of Summer 2016
Rol van KernGroen: Sponsor
Meer info

Dick-Bothof-Rounded-widget

Dick kan u op weg helpen met uw vragen over tuinaanleg en -onderhoud. Wilt u persoonlijk contact? Vraag Dick om advies!